U saradnji sa Internacionalnom mrežom za bezbednost hrane i kvalitet – IFSQN (International food safety and quality network) predstavljena je interesantna tema o tome kako da sprovedete ocenjivanje dobavljača kroz modele redovnih i nenajavljenih provera.
Većina kompanija je izradila smernice i posebne kodekse koji detaljno opisuju sistem upravljanja bezbednosti hranom koji očekuju da će naći kod svojih dobavljača privatne robne marke ili sirovina.
Između ostalog ovim kodeksima definisani su zahtevi konstrukcije i opreme koji su neophodni da bi se dosledno osigurala bezbednost proizvoda.
Provera dobavljača je jednostavno provera u skladu sa definisanim kriterijumima kako bi se osiguralo da se dobavljač pridržava kodeksa i smernica. Provera je obično napravljena tako da kompaniji pruži uvid u funkcionalnost sistema i sigurnost u bezbednost isporučenih proizvoda ili sirovina.
Ovim webinar treningom prikazani su jednostavni koraci kako proceniti dobavljača kroz dve vrste provera – redovnu i nenajavljenu.
Za ovaj webinar je moguće preuzeti materijale u vidu prezentacije i sertifikat.
Dodaj komentar