U saradnji sa Internacionalnom mrežom za bezbednost hrane i kvalitet – IFSQN (International food safety and quality network) predstavljena je interesantna tema o tome kako da definišete SMART ciljeve u okviru vaše organizacije i u procesu planiranja bezbednosti hrane.
Kako bi organizacija prikazala napredak moraju biti definisani ciljevi. Ovo definisanje ciljeva se najčešće sprovodi jednom godišnje, u trenutku kada organizacija radi finansijsko preispitivanje.
Upravo iz tog razloga dešava se da ciljevi budu fokusirani isključivo na investicije u opremu ili infrastrukturu, a ciljevi u vezi bezbednosti hrane budu zaboravljeni ili se definišu samo usmeno te ne postoji informacija da su oni zaista postojali ili da su ostvareni.
SMART ciljevi predstavljaju formu koja omogućava organizacijama da zadovolje sve uslove kako bi na jednostavan način definisale ciljeve koji ispunjavaju zahteve najvišeg rukovodstva, kupaca i zaposlenih.
U ovom webinar treningu predstavljeno je značenje SMART ciljeva, prikazane su forme za definisane ovih ciljeva kao i primeri koje organizacije na lak način mogu implementirati.
Za ovaj webinar je moguće preuzeti materijale u vidu prezentacije i sertifikat.
Dodaj komentar