Već punih 5 godina postoji saradnja sa internacionalnom mrežom za bezbednost hrane i kvalitet (IFSQN). U tih 5 godina ostvaren je veliki broj webinar treninga, odgovoreno je na mnoga pitanja IFSQN foruma i podeljen je veliki broj materijala koji će pomoći ljudima u oblasti proizvodnje hrane da lako implementiraju i održavaju sisteme bezbednosti hrane.

Bez obzira na rastuće potrebe za hranom širom sveta, na brze promene trendova i tehnologija u proizvodnji hrane, bezbednost hrane je proces koji mora da postoji.

Već punih 5 godina postoji saradnja sa internacionalnom mrežom za bezbednost hrane i kvalitet (IFSQN). U tih 5 godina ostvaren je veliki broj webinar treninga, odgovoreno je na mnoga pitanja IFSQN foruma i podeljen je veliki broj materijala koji će pomoći ljudima u oblasti proizvodnje hrane da lako implementiraju i održavaju sisteme bezbednosti hrane.

Iskoristio sam priliku da u ovom vlogu razgovaram sa osnivačem IFSQN gospodinom Simonom Timperley o značaju postojanja IFSQN kao najveće mreže koja povezuje profesionalce na internetu, a potom i o trendovima u oblasti bezbednosti hrane koji nam predstoje u sledeće 3 godine.

Zajedno smo došli do zaključka da će se trendovi kretati u smeru i biti oblikovani situacijom izazvanom coronavirusom.

To bi značilo da će organizacije morati posvetiti više pažnje analizama rizika koji su povezani sa poslovanjem – osiguranje lanaca snabdevanja, osiguranje dovoljnih količina sirovina, osiguranje dovoljnog broja ljudi ili fokus na automatizaciju i digitalizaciju procesa.

Pored toga rastuće potrebe za hranom mogu dovesti do povećanja slučajeva prevara sa hranom i to ne samo u premium segmentu. Maloprodajni lanci i njhovi zahtevi za proizvodima privatne robne marke će dodatno oblikovati trendove u predstojeće 3 godine.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *