U organizaciji Sektora za poljoprivredu HGK, od 15. do 17.05.2023. godine u Opatiji, u hotelu Ambasador, održana je 16. konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane.

Ove godine smo od strane nadležnih tela Hrvatske čuli koje su to poslednje novosti te najveći izazovi u sprovođenju nacionalnog i EU zakonodavstva. Poseban naglasak je bio na novom Vodiču o mikrobiološkim kriterijima.

Druga predavanja su obuhvatila inovacije u prehrambenoj industriji, informisanje potrošača o hrani, metode zbrinjavanja nusproizvoda u prehrambenoj industriji, upotreba AI u procesima kontrole tokom proizvodnje itd.

Konferencija se i ove godine održala pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva i Državnog inspektorata.

U saradnji sa partnerima – NATURALA d.o.o. (zlatni partner), BIOKOM TRENDAFILOV Ltd. (srebrni partner), JAMNICA PLUS d.o.o. (bronzani partner) te Hrvatska agencija za hranu i poljoprivredu.

U saradnji sa sponzorima – AGROPROTEINKA d.d., CALVATIS d.o.o., CARLSBERG CROATIA d.o.o., BC INSTITUT d.d., FORTENOVA GRUPA d.d., METRO Cash & Carry d.o.o., PODRAVKA d.d., SANOL H d.o.o., QUALITY AUSTRIA ADRIATIC d.o.o. i VINDIJA d.d.

Imao sam mogućnost da ove godine, kao predstavnik Quality Austria Adriatic doo, te ispred ENFIT Internacionalne Asocijacije govorim o temi rizika u lancu snabdevanja. Fokus predavanje se odnosilo na procese transporta, čišćenje transportnih jedinica i rizike u vezi sa stanicama za pranje transportnih vozila.

Više detalja o konferenciji možete pronaći na sledećoj stranici – LINK

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *