Pošto nisam ekspert za tehnologiju kuvanja laserom, pozvao sam u #addictedtofoodvlog razgovor čoveka koji je patentirao ovu tehnologiju, gospodina Jonathan Blutinger.
Jonathan je PhD kandidat sa Kolumbija Univerziteta i radi u Creative Maschines Laboratoriji. Creative Machines Lab okuplja istraživače iz različitih disciplina u cilju dizajniranja novih uređaja, robota, mašina koji će se koristiti u budućnosti kao svakodnevna stvar. Kuvanje laserom, zajedno sa 3D štamapnjem hrane je budućnost koju možemo očekivati u našim domovima uskoro. U vlogu smo razgovarali o:
00:50 Predstavljanje
03:00 Ideja kuvanja laserom
06:00 Upotreba laser tehnologije na tipovima hrane
11:00 Temperatura koju stvara upotreba lasera
14:00 Kako je testirana bezbednost hrane koja je pripremljena laserom
16:00 Vrste opasnosti koje mogu nastati usled pripreme hrane laserom
18:20 Upotreba tehnologije lasera u industriji hrane
22:25 Vreme neophodno za kuvanje laserom
24:40 Nutritivna vrednost hrane usled pripreme laserom
Dodaj komentar