Kuvanje laserom je budućnost pripreme hrane. Mene je interesovalo kako ova nova tehnologija utiče na bezbednost pripremljene hrane.

Pošto nisam ekspert za tehnologiju kuvanja laserom, pozvao sam u #addictedtofoodvlog razgovor čoveka koji je patentirao ovu tehnologiju, gospodina Jonathan Blutinger.

Jonathan je PhD kandidat sa Kolumbija Univerziteta i radi u Creative Maschines Laboratoriji. Creative Machines Lab okuplja istraživače iz različitih disciplina u cilju dizajniranja novih uređaja, robota, mašina koji će se koristiti u budućnosti kao svakodnevna stvar. Kuvanje laserom, zajedno sa 3D štamapnjem hrane je budućnost koju možemo očekivati u našim domovima uskoro. U vlogu smo razgovarali o:

00:50 Predstavljanje

03:00 Ideja kuvanja laserom

06:00 Upotreba laser tehnologije na tipovima hrane

11:00 Temperatura koju stvara upotreba lasera

14:00 Kako je testirana bezbednost hrane koja je pripremljena laserom

16:00 Vrste opasnosti koje mogu nastati usled pripreme hrane laserom

18:20 Upotreba tehnologije lasera u industriji hrane

22:25 Vreme neophodno za kuvanje laserom

24:40 Nutritivna vrednost hrane usled pripreme laserom

Dodaj komentar

Your email address will not be published.