Addicted to Food
  • POČETNA
  • VLOG
  • O MENI
  • SARADNJA
  • MORE FROM FOOD
  • ENFIT
  • ···
        • Facebook
        • YouTube
        • LinkedIn
        • Instagram
    Addicted to Food
    • POČETNA
    • VLOG
    • O MENI
    • SARADNJA
    • MORE FROM FOOD
    • ENFIT
    • ···
          • Facebook
          • YouTube
          • LinkedIn
          • Instagram
      Addicted to Food
      • POČETNA
      • VLOG
      • O MENI
      • SARADNJA
      • MORE FROM FOOD
      • ENFIT
      Prethodno BEZBEDNOST HRANE JE MARATON, NE SPRINT! Razgovor sa osnivačem IFSQN-a
      Sledeće RSPO SERTIFIKACIJA – RSPO SERTIFIKOVANO PALMINO ULJE
      Industrija hrane, Novi proizvodi, Standardi, Svet, Veganska hrana

      DA LI JE VEGANSKA HRANA BEZBEDNA?

      27. January 2021.
      131 pregleda
      2 min za čitanje
      Dodaj komentar Gledaj kasnijeUkloni bioskop mod
      FacebookTwitterRedditPinterestEmail
      Sa porastom broja proizvoda i proizvođača u segmentu veganskih proizvoda javlja se i potreba za revizijom sistema bezbednosti hrane i procesa standardizacije uključujući sertifikaciju. Danas postoji veliki broj vegan oznaka koje se mogu naći na proizvodima ukoliko proizvođači dokažu da ispunjavaju zahteve pojedinih vegan normi.

      Trend u industriji hrane i u ishrani širom sveta je upotreba prehrambenih proizvoda na bazi biljaka. Ovaj trend dostiže svoje poslednje forme i postaje životna norma u zapadnom svetu.

      Na istoku situacija je nešto drugačija zbog porasta standarda u proteklih 10 godina. U ovom slučaju fokus je na brzim proteinima koji potiču iz mesa, pa je na istoku evidentan porast u konzumaciji istog. Ipak, svesni smo porasta broja proizvoda na policama koji su na bazi biljaka i spadaju u segment zdravijeg izbora ishrane.

      Sa porastom broja proizvoda i proizvođača u segmentu veganskih proizvoda javlja se i potreba za revizijom sistema bezbednosti hrane i procesa standardizacije uključujući sertifikaciju.

      Danas postoji veliki broj vegan oznaka koje se mogu naći na proizvodima ukoliko proizvođači dokažu da ispunjavaju zahteve pojedinih vegan normi.

      Međutim, propisane norme obuhvataju delimično aspekte sistema bezbednosti hrane. U proteklim godinama GFSI prepoznat standard BRC je objavio priručnik za sertifikaciju Globalnog standarda za proizvode na bazi biljaka čime pravi jedan vrlo važan iskorak u standardizovanom pristupu ovoj temi.

      Važni aspekti bezbednosti veganskih proizvoda povezuju se sa nabavkom odgovarajućih sirovina, kontrolom unakrsne kontaminacije tokom skladištenja ili proizvodnje, procesima čišćenja, obeležavanja i identifikacije i procesom prevencije prevara sa hranom (food fraud).

      U ovom vlogu razgovarao sam sa ekspertom Davidom Mc Gee koji je u industriji hrane preko 30 godina, vodeći je proveravač za BRC sertifikacionu šemu, a takođe je autor standarda za sertifikaciju veganskih proizvoda.

      BRC BRC plant based global standard plant based global standard proizvodi na bazi biljaka vegan vegan logo vegani veganska hrana veganska ishrana veganska oznaka veganski proizvodi vegansko jelo zdrava ishrana

      Vladimir

      Pogledaj sve objave

      Može vam se svideti

      Industrija hrane, Svet

      FOOD RACISM AND DISCRIMINATION IN RELATION TO FOOD SAFETY SYSTEMS

      30 pregleda
      40 min za čitanje
      Industrija hrane, PRP / Preduslovni programi

      IFSQN Serijal – Kako optimizovati troškove sistema bezbednosti hrane ?!

      3 pregleda
      1 min za čitanje
      Video
      HACCP, Industrija hrane

      ZAHTEVI HALAL standarda? SERTIFIKACIJA HALAL standarda? Expert talk – Edina Mešić

      208 pregleda
      2 min za čitanje

      Dodaj komentar

      Cancel reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      Vladimir

      Pogledajte sve objave

      POSLEDNJE DODATO

      ZAHTEVI HALAL standarda? SERTIFIKACIJA HALAL standarda? Expert talk – Edina Mešić

      23. February 2022.

      MATERIJALI U KONTAKTU SA HRANOM, PREDMETI OPŠTE UPOTREBE ZAKON I STANDARD! Prof. dr Raša Milanov

      9. February 2022.

      FOOD LAWYER, WHEN IS THE TIME TO CONTACT THE LAWYER IN FOOD SAFETY? Expert talk – Cesare Varallo

      2. February 2022.

      Vlog WordPress Theme

      #addictedtofoodvlog je prvi video blog u regionu jugoistočne Evrope (SEE) sa namerom da teme i savremena saznanja o bezbednosti hrane prenese profesionalcima iz prehrambene industrije i sličnih industrija. Zamišljen je kao tekst i video format koji se objavljuje na različitim platformama kao što su YouTube, LinkedIn, Facebook i Instagram. Obuhvata teme proizvodnje hrane, kontrole hrane, savremene tehnologije prerade hrane, dobre higijenske prakse i trendova u hrani. Ovaj video blog je osmislio i predstavlja Vladimir Surčinski, koji je iskusni stručnjak za bezbednost hrane, proveravač i trener.

      Više o Vladimiru

      Najviše pregleda

      NAPAD NA BEOGRADSKI VODOVOD! Akcija “Raduša ’72”

      15,967 pregleda

      5 PROCESA KOJI SE RADE U INDUSTRIJI HRANE U AMERICI ZABRANJENI SU U EU!

      13,098 pregleda

      KAKO DA BRZO I EFIKASNO OBUČITE SVOJE ZAPOSLENE!? Obuke od 12 minuta i 12 dinara

      8,761 pregleda

      Najviše komentara

      FOOD SAFETY IN TRANSPORT AND SUPPLY CHAIN I WEBINAR RECORDING I ENFIT I HANS-DIETER PHILIPOWSKI

      1 komentar

      KAKO DA OPTIMIZUJETE TROŠAK BEZBEDNOSTI HRANE? deo 2

      Dodaj komentar

      BEZBEDNOST HRANE U NABAVCI SIROVINA I AMBALAŽE

      Dodaj komentar

      Copyright © 2023. Created by Meks. Powered by WordPress.