Sledljivost hrane predstavlja sistematične korake obeležavanja i evidentiranja sirovina, ambalaže i poluproizvoda u proizvodnji prehrambenih proizvoda kako bi se u...
PlejlistaIFSQN Serijal - Webinar za bezbednost hrane
Kada govorimo o bezbednosti hrane, govorimo o bezbednom prehrambenom proizvodu koji nakon konzumacije neće izazvati negativne reakcije, poput trovanja konzumenta. To...
Neki od trendova u ishrani takođe dovode do promena navika kupaca, pa je rezultat toga da negde oko 50% kupaca je postalo više zabrinuto oko bezbednosti proizvoda koje...
Interna provera je zahtev u svakom implementiranom i standardizovanom sistemu, a posebno kada govorimo o sistemima bezbednosti hrane ističe se potreba za sprovođenjem...
IFSQN Serijal – Ocenjivanje dobavljača kroz redovne i nenajavljene provere
Provera dobavljača je jednostavno provera u skladu sa definisanim kriterijumima kako bi se osiguralo da se dobavljač pridržava kodeksa i smernica.
SMART ciljevi predstavljaju formu koja omogućava organizacijama da zadovolje sve uslove kako bi na jednostavan način definisale ciljeve koji ispunjavaju zahteve najvišeg...
IFSQN Serijal – Unapređenje i optimizacija dijagrama toka proizvodnje
Definisanje dijagrama toka predstavlja jedan od važnih koraka u okviru postavljanja HACCP sistema u organizacijama koje proizvode ili rukuju sa prehrambenim proizvodima...
IFSQN Serijal – FSSC 22000 verzija 4 – Upravljanje sa nabavljenim uslugama
Nova verzija 4 FSSC 22000 je aktivna i sve kompanije su dužne da se sertifikuju po novoj verziji od početka ove godine.
IFSQN Serijal – 3 laka koraka i 2 alata za identifikaciju osnovnih uzroka
Ovim webinar treningom predstavljen je projektni rad pod nazivom "Pojava plesni na fermentisanim kobasicama", a kroz ovaj praktičan primer upotreba 3 koraka i 2 alata...
IFSQN Serijal – Brzi metod za definisanje i testiranje procedure opoziva i povlačenja
Svaka organizacija koja se bavi proizvodnjom ili rukuje prehrambenim proizvodima, mora imati implementirane procese i korake za opoziv i povlačenje proizvoda.