Svaka organizacija koja se bavi proizvodnjom ili rukuje prehrambenim proizvodima, mora imati implementirane procese i korake za opoziv i povlačenje proizvoda.

U saradnji sa Internacionalnom mrežom za bezbednost hrane i kvalitet – IFSQN (International food safety and quality network) predstavljen je brzi metod za definisanje i testiranje procedure opoziva i povlačenja proizvoda.

Opoziv i povlačenje proizvoda su zahtevi koji se nalaze u okviru zakonske regulative u vezi sa hranom, ali i u okviru svake sertifikacine šeme koja se bavi sistemima bezbednosti hranom.

Svaka organizacija koja se bavi proizvodnjom ili rukuje prehrambenim proizvodima, mora imati implementirane procese i korake za opoziv i povlačenje proizvoda.

Dodatni zahtev je da se ovi procesi i koraci testiraju minimum jednom godišnje kako bi se procenila njihova efektivnost i efikasnost i kako bi se razmotrilo da li je neophodno unaprediti procedure.

Ovim webinar treningom predstavljeni su zahtevi za opozivom i povlačenjem opisani u ISO 22000:2018, IFS, BRC, FSSC 22000 i SQF. Pored toga, dat je uvid kako da se ovi procesi testiraju i praktična primena procedura i zapisa u vezi sa ovim procesima.

Za ovaj webinar je moguće preuzeti materijale u vidu prezentacije i sertifikat.

Dodaj komentar

Your email address will not be published.